Close

Ut av komfortsonen

Uten navn

Som jeg skrev tidligere:  «Det er skummelt og ubehagelig, men du har lyst?»
Er du av typen som da lar være å prøve?
Vi snakker her om komfortsonen -å ikke gjøre noe vi ikke føler oss bekvemme med. Det å utsette seg selv for «fare» er både skremmende og utfordrende. Ingen ønsker å mislykkes -kanskje er du redd for å gjøre noe galt, redd for å bli misforstått eller redd for eventuelle konsekvenser? Jeg vet at jeg er.

Hva skal til for at vi legger destruktivitet og pessimisme til side?
Hva skal til for at vi kan gi verden utenfor komfortsonen en sjanse?

Alle prøver en gang, men lykkes ikke. Løpet er kjørt. Nei! Feil!
Det blir som å ha en treningsøkt, ikke se fremgang og tro at det ikke har virkning. Slik fungerer det ikke.

Selv har jeg erfart at jeg oppnår mye mer utenfor enn hva jeg gjør innenfor de rammene som føles trygge. Jeg lykkes slett ikke alltid -og kan bli trist, flau, sint og lei. Det er demotiverende. Allikevel gir jeg ikke opp. For hva godt gjør vel det? Ingenting.
Vi søker trygghet, men for å kunne forbedre oss, lære og erfare -så må vi gjøre ting vi ikke har gjort før. Uansett hva det måtte gjelde, så er det en forutsetning for ikke å stagnere. Husk allikevel at dersom du velger å bevege deg utenfor komfortsonen så bør det gjøres av egen motivasjon, og ikke av andres. Det er du som skal utvikles, og det er deg selv du skal imponere -ikke omgivelsene.

Jeg skal begynne å «gi litt mer faen», og det samme synes jeg du skal. Kom deg ut av komfortsonen. Gjør du det allerede? Bra! Jeg heier på deg!

2 thoughts on “Ut av komfortsonen

  1. jeg er så enig. det skjer jo aldri, eller sjelden, noe spennende i komfortsonen, man må gå ut i verden for å leve ordentlig. Og da hjelper det å si til seg selv, som Pippi Langstrømpe sier «Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert» 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *